Lemchaheb Bghit Bladi, muzikale afsluiting VMCC Utrecht op 20 juni

Mohamed Chakroni Mandolcello speler en Bouschaib Laouij percussionist die via via van elkaar gehoord hebben en met elkaar in contact zijn gekomen. Allebei liefhebbers van Marokkaanse populaire muziek, zoals Jil Jilalal, Nas El Ghiuwan en Lemchaheb. Zij hebben besloten om met elkaar deze soort muziek te beoefenen en poosje later kwam nog een zanger er bij Rachid Magribi en percussionist Abdula Akaboun. Het doel van deze jonge vijftigers is deze muziek zo breed mogelijk uit te dragen aan de buiten wereld en vooral in Europa, waar het niet zo heel erg bekend is. Dit omdat de muziek natuurlijk alle culturen met elkaar verbindt. In deze muziek behandelen zij thema´s zoals werkloosheid, heimwee, democratie en corruptie. Al deze thema’s zijn poëtisch geschreven en gecomponeerd.

Het wordt super gezellig. Jong en ondernemend, Couscous eten, netwerken met een muzikale omlijsting.

[ik_fb_like_button url=”http://www.vrijdagmiddagcouscous.nl/?p=222″]