Hoe vond Sana de Sahara Experience infobijeenkomst?

Don’t seek what you don’t need, waren de eerste woorden die in Sana opkwamen. Een bijeenkomst waarvan ze in de eerste instantie niets meer en niets minder verwachtte dan een korte PowerPointpresentatie. Een presentatie die haar in een sneltreinvaart nuttige informatie zou verschaffen over de geplande reis, de do’s en don’ts en de cultuurverschillen tussen Nederland en Marokko. Geheel tegen haar verwachtingen in, resulteerde deze bijeenkomst in een warme, inspirerende, en waardevolle avond die haar naast het verschaffen van de nodige informatie voor even back to basic bracht.  

“Hoewel de reis nog vier maanden op zich laat wachten, was deze bijeenkomst voor mij al een avontuur op zich. Tijdens deze eerste informatieavond over de ‘Sahara Experience’ werd ik  namelijk meegenomen naar m’n eigen kern, waardoor ik – zonder nog maar een voet op het Sahara zand te hebben gezet –  vanuit m’n eigen kracht en plek begon na te denken over m’n persoonlijke missie, relaties , werkomgeving en de maatschappij.  Dit deed me ook doen stil staan bij de volgende vragen: wat wil ik, wat kan ik en wat heb ik? Deze vragen vergeten we door alle beslommeringen van het dagelijks leven vaak te stellen. Deze beslommeringen zijn vaak ook de momenten waarbij we volledig opgaan in iets, totaal geabsorbeerd worden en onszelf als het ware verliezen. Het verlies van onszelf, ons denken, ons gevoel en het tijdsbesef. We zijn vaak zo op de dingen buiten ons gericht dat we onze kern uit het oog zijn verloren en daardoor ook niet bewust zijn van onze innerlijke rijkdom.

Dankzij deze inspirerende avond heb ik mijn innerlijke rijkdom weten te ontdekken en kreeg ik het gevoel van vrijheid door dicht bij mezelf te blijven. Niets is namelijk mooier dan heel dicht bij jezelf te blijven, maar toch steeds iets verder te komen.

Al om al, een bijeenkomst die me back to basic bracht, maar tegelijkertijd heeft laten genieten van de vele verschillende impressies. Vol enthousiasme kijk ik dan ook uit naar het komend avontuur dat mij te wachten staat. Een avontuur dat mij In shaa Allah (met de wil van Allah) zal voeden en zal helpen om te leven vanuit mijn kern en bron, want hoe dichter bij de basis, des te dichter naderen we de werkelijkheid.”