Leerlingen Vakcollege De Hef op bezoek bij ondernemers op Beurs-WTC

Afgelopen donderdag ontving de Vrijdagmiddag Couscous, op Beurs – World Trade Center Rotterdam, bij WTconnect de eerstejaars VMBO leerlingen van het vakcollege De Hef uit Rotterdam. Tijdens de eerste bijeenkomst van Link2work in de werkstad, viel het oog van de oprichter VMCC op een leerling die de wens had een kledingontwerper te ontmoeten. Link2work is een initiatief van Sterkteam, het ministerie van SZW, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam en de SER.

Niet alleen de leerling, maar ook haar klasgenoten mochten met haar mee voor een bezoek aan de kostuumontwerper Alexsandro van Critisized. Samen met een klasgenoot begon hij ooit kleinschalig met het verkopen van maatpakken, nu is het inmiddels een groeiende zaak. Alexsandro vertelde over zijn leven en wat hij heeft doorstaan om te worden wat hij graag wilt zijn. Na zijn VMBO is hij ondernemer geworden en studeert hij daarnaast op de Hogeschool Rotterdam. “Wel blijven leren!” is zijn advies. De middag werd afgesloten met een rondleiding op plekken waar je anders niet mag komen. Een vergezicht  op het hoogste punt van het WTC gebouw, was voor de leerlingen daadwerkelijk een hoogtepunt.

[ik_fb_like_button url="http://www.vrijdagmiddagcouscous.nl/?p=274"]