Op 26 september as opening VMCC “Rijk in de Wijk” Proeftuin Rotterdam

Op dit moment wordt er nog hard achter de schermen gewerkt aan de opening van ‘VMCC Rijk in de Wijk’ in de Proeftuin te Rotterdam. Op 26 september presenteren de jongeren uit de wijk het nieuwe project Young United. Jongeren versterken de sociale verbindingen. Al nieuwsgierig geworden hoe de VMCC dit zal gaan doen? Noteer alvast met de potlood 26 september vanaf 17.00 uur in de agenda.VMCC is al 2 jaar een succesvol concept en vanaf september gaat de VMCC de wijk in. Hulpvragen en aanbod vanuit de wijk komen tijdens deze bijeenkomsten samen onder het genot van authentieke Couscous. De jongeren gaan sociale netwerken aanleggen, zij gaan echte sociaalmakelaars worden en ondertussen wordt de sociale cohesie in de wijk extra versterkt.

Quality of Life Relevance
Onze steden worden groter en anoniemer. Overal ter wereld groeien de inkomensverschillen en in het verlengde daarvan de sociale verschillen. Het is een kernoorzaak van de afnemende solidariteit die veel mensen voelen en waarnemen. Het zet het sociale weefsel van onze samenleving onder druk. De Vrijdagmiddag Couscousbijeenkomsten willen een tegenkracht vormen. Ze willen overbruggen. Ze willen de maatschappelijke verschraling van ons saamhorigheidsbesef pareren. Dat draagt bij aan ons (bruto) nationale geluksgevoel en raakt daarmee onze gezamenlijke kwaliteit van leven.

Dr. Carl Rohde, International Trendwatchter