VMCC in de Wijk Proeftuin Feijenoord afgelopen vrijdag goed van start gegaan

Het was voor velen even spannend. Begon het nou om 17.00 of 18.00 uur? In ieder geval was de inloop om 17.00 uur, de bezoekers werden door Laila hartelijk ontvangen met heerlijke muntthee en tussentijds konden de deelnemers al kennismaken met elkaar. Rond 18.00 uur werd de aftrap gegeven door Marco en Yamna van de VMCC. Het is even wennen en het is niet altijd even makkelijk om een vraag te stellen, maar al gauw kwamen de eerste hulpvragen. De Couscous bracht haar bindende werking en tijdens de afsluiting had menig mens kippenvel. Zo makkelijk is het eigenlijk ook. Stel de hulpvraag en wie weet zit er iemand in de zaal die jou zomaar verder kan helpen. Al zoek je een stageplek, een meeloopdag of iemand die je helpt met een hand- en spandienst, zonder daar iets voor terug te vragen. Dat noemen we sociaal kapitaal en de VMCC in de Wijk heeft afgelopen vrijdag haar kracht mogen tonen.