Astrid: VMCC is gelijkwaardig ontmoeten, ondernemen en netwerken

Astrid Monkau, onderneemster en eigenaresse van de bloemenwebshop Sol y Flores, hetgeen betekent zon en bloemen in het Spaans. Begin 2013 heeft ze kennis mogen maken met de VMCC en ze is inmiddels volwaardig member. De VMCC trok haar omdat de jongeren en ondernemers op een laagdrempelige manier kunnen netwerken, samenzijn en heerlijk couscous eten op een vrijdagmiddag. Jongeren en ondernemers die hun passies delen en die elkaar ook beter willen leren kennen. Zij gelooft dat al menig vriendschap reeds is ontstaan door de VMCC. Twee keer heeft Astrid een bloemarrangementen mogen exposeren tijdens dit netwerkevent. Maar wat betekent de VMCC nu eigenlijk voor Astrid?

Sol y Flores hand in hand samen met de Vrijdagmiddag Couscous

“De eerste keer werd ik hartelijk ontvangen door de gastvrouw. Een heerlijke warme kopje Een van de werken van Astridmuntthee verwarmde mijn hart des te meer. Verschillende nationaliteiten die bij elkaar kwamen met een verwachting in hun harten. Ik zag mensen die gepassioneerd hun bedrijven promoten en studenten die opzoek waren naar een stageplek.”

“Voor mij is de VMCC mijn eerste platform voor het netwerken. Het heeft me enorm gemotiveerd om mijn bloemencreaties tentoon te stellen. Een enorme boost van zelfvertrouwen in het ondernemen heb ik mogen ontvangen door de VMCC. Op een later event heb ik dat ook op het podium mogen ervaren. Af en toe heb ik, wanneer ik tijd had, meegeholpen met onder andere het fungeren als gastvrouw en in de keuken. Grote schalen met lekkere couscous rijkelijk gevuld met kip, groenten en krenten. Elke keer weer verbaast het me hoe er succesverhalen naar voren komen. Bijvoorbeeld als een student een stageplek aangeboden krijgt, of als er samenwerkingsverbanden ontstaan tussen verschillende bedrijven en hoe opdrachten voor ondernemers binnenkwamen.

Met veel plezier en dankbaarheid heb ik mogen netwerken op de VMCC, waarbij ik ook nieuwe mensen heb leren kennen. Ik kijk uit naar het volgend seizoen.