Internationale vrouwendag? Kies Karima!

Door VMCC stagiair Ilias Harracha

In het kader van de Internationale Vrouwendag kreeg ik de mogelijkheid om foto karima BouchtaouiKarima Bouchtaoui te interviewen, en zo gezegd zo gedaan. Ik maakte een afspraak en werd vervolgens verwelkomd op haar kantoor in ‘’de Rotterdam’’.

Karima is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hier volgde zij de studie Sociologie, met als afstudeerrichting Arbeid Organisatie en Management. Hierna werd ze bestempeld met de titel MSc (Master of Science).

Momenteel woont ze met haar twee kinderen samen in Rotterdam en werkt ze als ambtenaar bij de Gemeente Rotterdam. Hiernaast is ze accountmanager voor Cluster stadsbeheer. In het verleden is ze Wijkregisseur geweest, waar ze ervaring heeft mogen opbouwen omtrent het leggen van connecties tussen de gemeente en externe betrokken partijen. Naast haar baan doet ze ook nog vrijwilligerswerk. Ze helpt mensen die bijvoorbeeld al heel lang op zoek zijn naar een baan erg graag. Verder zit ze in het bestuur van de maatschappelijke organisatie Pameijer, die zich bezig houdt met het huisvesten van, en een dag planning aanbieden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Dit interview is natuurlijk afgenomen in het kader van internationale vrouwendag, dus was ik erg benieuwd naar de mening van Karima, een naar ons zeggen succesvolle, drukke vrouw.

Karima vindt 8 maart een speciale dag. 8 Maart is een dag waarop vrouwen hun ervaringen kunnen delen en andere vrouwen kunnen ontmoeten die misschien wel met dezelfde vragen zitten. Karima denkt dat het niet veel uitmaakt of je van Marokkaanse komaf bent of niet. ‘Wel hebben Marokkaanse vrouwen al een soort pit in zich die je kan zien als een drijfveer. Maar ook hebben de Marokkaanse vrouwen van huis uit een soort bescheidenheid meegekregen en moeten wij ( de Marokkaans/Nederlandse) vrouw oppassen dat we onszelf niet wegcijferen’, zegt Karima.

Karima vindt het mooiste dat ze bereikt heeft dat ze in haar privéleven gelukkig is met haar kinderen. Dat vindt ze belangrijker dan een bepaalde functie hebben binnen een bedrijf.  Karima’s beste eigenschappen zijn haar enorme doorzettingsvermogen en haar positieve blik op het leven. Wat hiernaast zeker te merken valt is dat ze erg sociaal is en je goed met haar kan lachen. Karima omschrijft zichzelf als een gedreven persoon die haar zegeningen mag tellen.

Ik wil Karima bedanken voor het interview en ik wens haar veel succes met de waterschapsverkiezingen!

Je kan haar volgen op:

Twitter: @k_bouchtaoui