Waardevolle Showcase Vrijdagmiddag Couscous in Noord

Bruggen slaan? Bruggen slaan.

Afgelopen vrijdag was het weer zo ver. De VMCC editie Rotterdam Noord heeft plaatsgevonden. Voor veel van de aanwezigen was dit het eerste VMCC netwerkevent. Het was een zeer sfeervolle, laagdrempelige en gezellige avond waarop waardevolle ontmoetingen hebben plaatsgevonden. Aan het begin van de avond werden de gasten ontvangen door het eventteam van de organisatie VMCC. Na het ontvangst was er gelegenheid om elkaar aan te spreken en kon men zich aan elkaar voorstellen onder het genot van een heerlijk kopje thee.

Het event werd geopend door Maarten Bakker, artistiek leider van Studio de Bakkerij, waar het event plaatsvond. Vervolgens vond er een ‘’spoken word’’ plaats, uitgevoerd door de bekende ‘’Sidi Amine’’, die op z’n eigen, grappende wijze het belang van het afstemmen van vraag en aanbod door de jeugd en rolmodellen uit het bedrijfsleven tot uiting bracht. Hierna kwamen de gasten bij elkaar om gezamenlijk couscous te eten en met elkaar te kletsen. Interesses en belangen werden met elkaar gedeeld en er werd gepoogd vraag en aanbod op elkaar af te stemmen onder een gezellige, informele sfeer. Na het eten werden de gasten weer naar de theaterzaal geleidt, waar het tweede gedeelte van de spoken word plaats vond. Na een zeer inspirerend filmpje bekeken te hebben viel Mounir, een 18 jarige jongen met een (nog) beperkt toekomstperspectief op. Hij werd naar voren gevraagd en op een prachtige wijze werd de jongen geholpen en geadviseerd door de ondernemers en de jongeren.


Met trots mogen we mededelen dat hij bruggen heeft weten te slaan, en wel naar een adviseur van het bedrijf Shell en een lokale ondernemer die zich bezig houdt met grafisch design. Prachtig. Tenslotte was er een afsluitende ronde waar de gasten de mogelijkheid hadden om met elkaar na te praten in het cafeetje. Kortom, men kan spreken van een geslaagde VMCC, waarop waardevolle ontmoetingen hebben plaatsgevonden, waar gezelligheid heerste en waar bruggen zijn geslagen.