Volgende week vrijdag 6 november is er weer VMCC in de Bieb010

Jongeren gaan met de ondernemers in Rotterdam de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid  

Het versterken en vergroten van een sociaal netwerk is voor de jongeren van cruciaal belang om binnen de arbeidsmarkt een volwaardig deelnemer te zijn in het arbeidsproces. 

Een knallend en een waardevol begin voor een nieuwe era. Rotterdamse jongeren en ondernemers gaan netwerkend de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid op de Vrijdagmiddag Couscous.  

Op vrijdag 6 november aanstaande gaan jongeren ‘In Real life’ netwerken met ondernemers tijdens het VMCC netwerkbijeenkomst  'Challenge' in de bibliotheek aan de Hoogstraat 110, 3011PV te Rotterdam, en u bent van harte welkom.   

“Steeds meer allochtone studenten hebben moeite met het vinden van een stageplek. De cijfers van de Nationale Stagemonitor laat zien dat 52% van de allochtone studenten meer dan zes sollicitatiebrieven moet sturen om aangenomen te worden. Onder de autochtone studenten hoeft slechts 32% eenzelfde inspanningen te verrichten alvorens ze een stageplek vinden.” Volgens MO Doc, 3 oktober jl. op NPO2. Meer info: http://www.npo.nl/mo-doc-geen-stage-hoe-nu-verder/03-10-2015/VPWON_1248823 

Ook in Rotterdam hebben veel jongeren moeite met het vinden van een geschikte stageplek of (bij)baan. Ze hebben vaak geen relevant netwerk. Het ontbreekt ze nog vaak aan social skills. Het VMCC evenement  is een netwerkbijeenkomst die gemotiveerde jongeren een extra steuntje in de rug wil geven middels hen te leren zichzelf zichtbaarder te maken. Door de sociale overwaarde van ondernemers, werkgevers en andere professionals uit Rotterdam te benutten, ziet de stichting kans om jongeren verder te helpen hun professionele netwerk te vergroten en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. 

Vrijdagmiddag Couscous, inmiddels al een begrip in Rotterdam, organiseert aanstaande vrijdag in samenwerking met Spido de allereerste VMCC XXL editie. Na 3 jaar vrijwillig zwoegen en zweten heeft de stichting de mogelijkheid gekregen gebruik te maken van een gemeentelijke beschikking, gedurende 2 jaar! In opdracht van de Gemeente Rotterdam en het Ministerie SoZaWe, blaast de stichting een nieuw leven in het coachingsprogramma Link2Work.