Vooraankondiging Officiële opening Link2Work

Binnen de Vrijdagmiddag Couscous (VMCC) van stichting Marokkanenbrug wordt het project Link2work met een ongelooflijke betrokkenheid en inzet neergezet. VMBO, MBO, HBO en WO- studenten werken zij aan zij met en voor elkaar. Door een brug te slaan tussen ondernemers en jongeren door middel van de VMCC events wordt deze welwillende jongeren toekomstperspectief geboden in de vorm van coaching, motivatiegesprekken en netwerkmogelijkheden. Met behulp van Gemeente Rotterdam, die op 1 oktober 2015 een subsidie heeft toegekend aan dit initiatief, zijn er inmiddels 135 VMBO- jongeren actief binnen het Link2Work traject. VMCC is momenteel hard bezig stageplekken veilig te stellen voor de tweedejaars leerlingen op het VMBO, die in het derde jaar een stage dienen te lopen. Degenen die in het derde jaar nog geen stageplaats heeft weten te bemachtigen, krijgt vanuit Link2Work coaching.

Nu nog volhouden dit team klaar te stomen voor het pay- it forward systeem in de samenleving. Geen eendagsvlieg voor het Rotterdamse. Het motto van het VMCC- Link2Work is en blijft inzet, bevordering, kennis inbedding, kunde en continuering van de Ontmoeting en Verbinding! Het traject  ontmoeten, matchen, verbinden en netwerken van jongeren en ondernemers is in volle gang. Kloppen op de borst is niet aan de orde. In beeld getuigen de jongeren, die het zelf doen, over hun ervaring.